Hibaelhárítás

A CLOOS minden ipari robotját és hegesztő áramforrását nehéz körülmények közötti folyamatos működésre tervezték. A legjobb anyagokból készülnek, és hiba nélkül kerülnek leszállításra. Ha az intenzív igénybevétel miatt elhasználódás jelei mutatkoznak az üzemeltetésben, hozzáértő csapatunk a berendezések gyors és szakszerű javítását elvégzi. A CLOOS által kiképzett szakembereinkkel garanciális és garancia időn túli javításokat végzünk. A megelőző karbantartással és a szükséges időszaki vizsgálatokkal az állásidők jó része bizonyíthatóan elkerülhető. Így az ipari robotok és hegesztő áramforrások állásideje minimálisra csökken. Ez növeli a hegesztőrobot rendszerek és hegesztőgépek gazdaságos élettartamát és jövedelmezőségét.

Szervizünk 24 órán belüli reakcióidővel vállalja a CLOOS berendezések hibaelhárításának megkezdését!

 • Szervizünk márkafüggetlenül vállalja hegesztőgépek időszakos karbantartását, validálását, munkabiztonsági és érintésvédelmi vizsgálatát.
 • A KEMPER és egyéb gyártmányú hegesztési füstelszívó berendezések  karbantartását, szervizelését is vállaljuk.
 • Vállaljuk a cégünktől vásárolt hegesztő berendezések beüzemelését és a gépek kezelőit betanítjuk a berendezések kifogástalan használatára. A hegesztő robotok és füstelszívók telepítését is szakembereink végzik.
 • Igény esetén a hegesztési és gyártási folyamatok optimalizálásában segítjük ügyfeleinket robotos és kézi hegesztési területen egyaránt.
 • Amennyiben kapacitás-, illetve időhiányuk van munkadarab programozás területén, keressenek bizalommal. Cégünk CLOOS hegesztőrobotokon bérprogramozást is vállal tapasztalt robotprogramozó szakembereink segítségével.

Karbantartás

A rendszeres karbantartás, felülvizsgálat megnöveli a gépek élettartamát, minimálisra csökkenti a váratlan meghibásodások lehetőségét és mindezek által nagyobb működési biztonságot nyújt a Megrendelőnek. CLOOS berendezések esetén a garanciális időszak alatti kötelező karbantartásokat kizárólag a szakszerviz végezheti. Szerviztechnikus kollégáink a CLOOS gyár által kiképzett szakemberek.

A hegesztő áramforrások karbantartásának gyakorisága  (kéthavi, negyedéves, féléves) a felhasználás intenzitásától és az üzemi körülményektől függ. A hegesztőgépek egyes egységei, mint például a huzalelőtolók és pisztolyok a használat intenzitása szerint kopnak, egyes tartozékaik elhasználódnak. CLOOS hegesztőrobotok esetében az első 1000 órás karbantartást követően 5000 óránként, vagy évente kell elvégezni a karbantartásokat. A rendszeres karbantartási munkák elvégzésével a hegesztőrobotok és hegesztőgépek hosszú ideig, jó minőségű munkavégzéssel és megelégedéssel használhatók. Szervizünk márkafüggetlenül vállalja kézi hegesztőáramforrások karbantartását.

A füstelszívó berendezések karbantartása igen fontos élettartamuk meghosszabbítása és a megfelelő minőségű levegő érdekében. A bennük lévő szűrők tisztítása, cseréje használattól függően elengedhetetlen optimális működésükhöz. KEMPER elszívóink esetében 1600 óránként a rendszer jelzést is ad a karbantartás esedékességéről.

Vizsgálatok

Szervizünk márkafüggetlenül vállalja hegesztőgépek időszakos karbantartását, munkabiztonsági és érintésvédelmi ellenőrzését. Minden kijelzővel rendelkező hegesztőgépre vállaljuk az éves validálási vizsgálat elvégzését is professzionális CLOOS validáló berendezéssel, lézeres tachográffal és a mért eredmények kiértékelését végző szoftverrel.

Érintésvédelmi vizsgálat keretében elvégezzük az előírt vizsgálatokat, és a hegesztő készülékek biztonságos állapotáról Érintésvédelmi Vizsgálati Jegyzőkönyvet állítunk ki.

A hegesztő berendezések érintésvédelmi vizsgálata során vizsgáljuk:

– a földelést

– a hálózati elektromos csatlakozás megfelelőségét

– a hegesztő berendezés meghibásodás esetén is biztonságosan védett-e közvetlen, vagy közvetett áramütéstől

– a hegesztő áramkör elemeinek megérinthető részein nincs-e jelen olyan mértékű feszültség, amely veszélyes, vagy ártalmas áramütést jelenthet

 • Munkabiztonsági ellenőrzés keretében elvégezzük az előírt vizsgálatokat, és amennyiben műszaki hibát vagy hiányosságot észlelünk javaslatot teszünk a szükséges javításokra. A hegesztőkészülék biztonságos állapotáról Munkabiztonsági Vizsgálati Bizonyítványt állítunk ki.
 • A hegesztett szerkezeteket gyártók minősítése (gyártók tanúsítása) előírja a gyártás során használt hegesztőberendezések paramétereinek beállítási pontosságát célzó vizsgálatokat és a berendezések érvényesítését (validálását) is.

  A Szerviz a validálási vizsgálat keretében elvégzi az előírt vizsgálatokat. A vizsgálatokat műszeres ellenőrzéssel végzi és dokumentálja. A hegesztőberendezés validálásáról Érvényesítési (Validálási) Tanúsítást állít ki.

  Minden vállalat, amely az EN 1090 vagy az ISO 9001/9002 szerint végzi a tevékenységét, évente köteles a hegesztőgépeit validálni.

  A CLOOS CKG 600 az ipari hegesztőgépek kalibrálásához és validálásához minden szükséges követelményt teljesít.

 • CLOOS Validálási szolgáltatásismertető letöltése

Alkatrészellátás

A cégünk által értékesített hegesztőrobotokhoz és áramforrásokhoz, füstelszívó berendezésekhez vagy ezek kiegészítőihez alkatrészeket biztosítunk. Az esetek többségében – főleg a kopó-fogyó alkatrészek – nagytarcsai raktárunkból azonnal elérhetőek, de a ritkán meghibásodó, raktárkészleten nem tartott alkatrészeket is igény esetén akár néhány napon belül partnereink rendelkezésére tudjuk bocsátani.

Oktatás

Partnereink számára igény szerint egyedi tematikájú, vagy az alábbi professzionális és ipari felhasználói szintű oktatásokat vállalunk a CLOOS hegesztőrobot-rendszerekhez:

 • Robotkezelői alap szintű oktatás (3 nap)
 • Robotprogramozói 1-es (kezdő) szintű oktatás (5 nap)
 • Robotprogramozói 2-es (haladó) szintű oktatás (5 nap)
 • Szerviz és karbantartói oktatás mechanikai szakembereknek (1 nap)
 • Szerviz és karbantartói oktatás elektromos szakembereknek (3 nap)
 • Hegesztéstechnikai oktatás: Elméleti és gyakorlati

 

Mindezen túl lehetőséget biztosítunk CLOOS kézi és robotos hegesztőáramforrások kezelői és karbantartói oktatásaink igénybevételére, a CLOOS speciális hegesztési eljárásváltozatainak, és azok használatának betanítására is.

A termeléstámogatásban partnerek vagyunk, a CLOOS gyár alkalmazástechnikai részlegének bevonásával új és egyedi hegesztéstechnológiák kifejlesztését is vállaljuk.