KORSZERŰ ÍVHEGESZTÉS MESTERKURZUS V. RÉSZ

A CLOOS Hegesztéstechnika támogatásával a tegnapi napon folytatódott a Korszertű ívhegesztés mesterkurzus sorozat V. állomása, melynek témaköre a teljesítménymodulációs MIG/MAG hegesztés, azon belül pedig az összetett eljárásváltozatok, kombinált munkarendek.

Az eseményen cégünket Vachter Ákos kollégánk képviselte egy előadás keretében, melynek címe a „CLOOS összetett eljárásváltozatok, kombinált munkarendek: Cold Weld és Mix Vari Control Weld”, emellett gyakorlati bemutatót is tartunk, az energiahatékony CLOOS Qineo NexT áramforrásunkkal.

Magyar Hegesztési Egyesület fontos feladatának tartja, hogy tagjai számára lehetőséget nyújtson ismereteik frissítésére és bővítésére. A korábbi, sikeres rendezvények folytatásaként újabb mesterkurzusok szervezését határozták el. Ennek keretében kerül sor a hazai iparban meghatározó szerepet játszó ívhegesztés korszerű alkalmazásainak áttekintésére.

Az elektronikus ívhegesztő áramforrások új korszakot nyitottak az ívhegesztés alkalmazásában. Egy sor új eljárásváltozat jelent meg, és a felhasználók – megfelelő ismeretek birtokában – a választott hegesztési eljárás optimális alkalmazását támogató, új lehetőségekhez jutnak. A korszerű hegesztőberendezések célszerű megválasztásához és az általuk kínált lehetőségek optimális hasznosításához szükséges ismereteket egy mesterkurzus-sorozattal kívánja a MAHEG elérhetővé tenni az érdeklődők számára. 

Az 5. állomás témaköre „Teljesítménymodulációs (waveform controlled) MIG/MAG-hegesztés. III. rész: Összetett eljárásváltozatok, kombinált munkarendek” volt.