CLOOS QIROX mikrocella

A testreszabott „Ready-to-Weld” automatizált megoldás kis alkatrészek hegesztéséhez

Kisebb munkadarabokat is szeretne automatikusan, gazdaságos körülmények között és kiváló minőségben hegeszteni? A QIROX mikrocella optimális belépést biztosít az automatizált hegesztési technológiába. A kulcsrakész „hegesztésre kész” mikrocellák nem igényelnek sok helyet. Könnyen, gyorsan és rugalmasan integrálhatók a termelésbe. A hegesztőrobottól a vezérlőn és az áramforráson át a biztonságtechnikáig – Ön profitál a testreszabott egységből, amely tökéletesen illeszkedő alkatrészekkel rendelkezik egyetlen forrásból. A lehetőségek széles skálájával a mikrocellákat különösen az egyéni igényekhez igazíthatja. Érjen el kiváló hegesztési eredményeket maximális hatékonyság mellett.

maximális befektetésarányos megtérülés (ROI – Return on Investment)

könnyű beüzemelés a termelés gyors megkezdése érdekében

könnyen integrálható a meglévő gyártási környezetbe. Széles választékban elérhető kiegészítők.

tökéletesen összehangolt komponensek

CLOOS QIROX kompakt cella

A QIROX kompakt cella egy tökéletesen összehangolt, hegesztésre kész rendszer. A cella két hegesztő munkaállomásból áll, hogy még hatékonyabb időkihasználtsággal üzemeljen. Kialakítása konténer jellegű, targoncával szállítható vázalap-kialakítása van, olyan méretűre tervezett, hogy szétszerelés nélkül kamionnal is szállítható legyen. A robot és pozicionáló tengelyei tökéletes szinkronban működnek együtt, ami kiváló hegesztési eredményeket tesz lehetővé, csökkenti a termelésből kieső időt és jelentősen felgyorsítja az egész gyártási folyamatot.

A Qirox kompakt cella előnyei:

CLOOS kompakt rendszerek

A kompakt rendszer tökéletes megoldást jelent a kisebbtől egészen a közepesen nagy méretű munkadarabok (max.3000 mm, 250 -1000 kg) gazdaságos hegesztéséhez.

A QIROX kompakt rendszere tökéletesen összehangolt, hegesztésre kész rendszer. Két hegesztő munkaállomásból áll, míg az egyik állomásnál a robot munkadarabot hegeszt, ezzel egy időben a másik állomásnál a be- és kirakodás zajlik. A robot és a robotpozicionáló egy közös vázra van felszerelve, mely kiváló szerelhetőséget biztosít. Minden kompakt rendszer részét képezi egy QIROX hegesztőrobot a hozzá tartozó vezérléssel, QINEO hegesztő áramforrás, választható típusú munkadarab-pozicionáló, huzalelőtoló egység, ütközésvédelemmel ellátott hegesztőpisztoly és a pisztolytisztító berendezés, valamint egy komplett biztonsági csomag, mely garantálja a rendszer biztonságos kezelését.

CLOOS "All-In-One" rendszerek

A QIROX „All-In-One” (AIO) egy tökéletesen összehangolt, hegesztésre kész rendszer kompakt méretben. A robot és a munkadarab-pozicionáló közös vázra vannak felszerelve, mely egy közös alapra van illesztve, így helyszíni finombeállítás már nem szükséges. Két hegesztő munkaállomással rendelkezik, míg az egyik állomáson a robot alkatrészt hegeszt, ezzel egy időben a másik állomásnál a be- és kirakodás zajlik.

A rendszer járulékos előnye a könnyű telepíthetőség és szerelhetőség, mivel a „ready to weld“ rendszer elektromosan és mechanikusan már teljesen előszerelt állapotban érkezik az ügyfélhez.

A QIROX „All-In-One” rendszerek előnyei:

Az AIO rendszer számos előnnyel rendelkezik. Telepítéskor elegendő az összeszerelés, alaplap szintezése, rögzítése, finomhangolásra nincs szükség. A rendszer tartósságát az acélvázban belsőleg elvezetett kábelezés biztosítja. A hagyományos rendszerekhez képest jobb hegesztési pozíció elérést biztosít. A lehető legjobb programozási pontosság érhető el, minimális pontkorrekcióra van szükség a valós és a virtuális rendszer között. Nem utolsósorban két teljesen azonos kialakítású rendszer között a programok módosítás nélkül adaptálhatók. A rendszer fejlesztésre kész, könnyen bővíthető opciókkal és igény esetén könnyedén áttervezhető.

CLOOS robotkarok

A QIROX rendszerek egyedülálló motor-, és ütközésvédelemmel rendelkeznek. Az új robotgeneráció talán legkiemelkedőbb tulajdonságai az ergonomikus formavilág és az opcionálisan elhelyezhető 7. tengely, amely lehetővé teszi a munkatér növelését és ennek következtében a hegesztőpisztoly megfelelő beállítását.

A CLOOS további piaci előnye, hogy kulcsrakész robotrendszereket kínál egy kézből, amellyel nagyban megkönnyíti és meggyorsítja a későbbi folyamatokat a telepítéstől kezdődően a robotrendszerek teljes élettartama alatt.

Mint vezető hegesztőrobot-gyártó cég, a CLOOS az évtizedek óta felhalmozódott tapasztalatát felhasználva folyamatosan fejleszti termékeit. Megoldást kínálunk bármilyen automatizált hegesztési és vágási feladatra. A QIROX rendszer a moduláris kialakításának köszönhetően lehetőséget biztosít a termelési igényekhez illeszkedő egyedi konfigurálásra.

A QIROX rendszer a robottechnológiát, szoftvereket, szenzorokat, biztonsági rendszereket, manipulátorokat, valamint a hegesztés- és vágástechnológiát is egyesíti magában.

CLOOS robotpozicionálók

A robotpozicionálók fő funkciója, hogy kiterjesszék a hasznos munkateret, illetve a munkadarab befogásakor növeljék a szabadságfokok számát. Ide sorolhatók a robotzsámolyok, valamint a különféle függőleges vagy vízszintes síkok mentén mozgó pályák, a fix és forgatható C-állványok, a portálos kivitelű rendszerek, a földhöz közeli sínpályás egységek. A robot pozicionálási módja a feladat jellegéhez igazodóan lehet álló vagy függesztett.

A munkatér és a szabadságfokok növelésével rugalmasabban végezhetők a robothegesztési munkák, ezáltal nagyobb méretű, illetve bonyolultabb munkadarabok is hegeszthetővé válnak. A munkaállomás-váltással az állásidők is minimalizálhatók.

A CLOOS robotpozicionálói a pozicionálás irányát tekintve 2 főcsoportra oszthatók. A robot álló, illetve függesztett pozícióban szerelhető fel. A robotpozicionálóknál a mozgatás módját tekintve beszélhetünk nem mozgatható változatokról (pl.: robotzsámoly, fix C-állvány), emelővel szerelt, forgatóval szerelt, valamint szekátoros mozgatású pozicionálókról és ezek kombinációiról.

CLOOS munkadarab pozicionálók

A helyes hegesztési pozíció a kitűnő varratminőség fontos kritériuma. A munkadarab-pozicionálók a munkadarab forgatásával, emelésével, valamint döntésével hozzásegítenek az optimális hegesztési pozíció megtalálásához.

2,5-300 kN terhelhetőséggel minden munkadarab mérethez megoldást kínál a CLOOS. Különféle mozgássíkok átgondolt kombinálásával megszakítás nélkül hegeszthetők összetett varratok, a továbbfejlesztett hozzáférés segítségével a kívánt hegesztési pozíció kivitelezhető.

CLOOS hegesztési eljárásváltozatok

A Cloos a már jól bevált, és az újító jellegű hegesztési eljárásváltozatok széles választékával megoldásokat kínál a hatékonyság és termelékenység növelésére. A már bevált MIG/MAG hegesztési eljárásokat is folyamatosan továbbfejlesztik, hogy megfeleljenek az egyre összetettebb követelményeknek. Az új eljárásokat, mint például a Tandem Weld-et, vagy a Laser Hybrid Weld-et a technológiai központjukban, gyakorlati körülmények mellett fejlesztették ki, és tesztelték.

CLOOS szoftverek

A robotrendszerek egyszerűbb használatához, a hegesztés monitorozásához, a programozás megkönnyítéséhez a CLOOS számos különböző szoftvert fejlesztett kis és fejleszt ma is. Ezek egytől egyik opcionálisan rendelhetők a rendszerhez.

A teljesség igénye nélkül néhány választható szoftver a palettáról:

A QIROX RoboPlan Professional szoftverrel a Cloos megoldást nyújt a maximális részletességű professzionális offline programozásra. 

A programozási igények teljességgel személyre szabhatók a különféle modulok használatával, amelyekkel a lehető legjobbá válik a programozás hatékonysága.