CLOOS QIROX Hegesztőrobot rendszerek

A CLOOS QIROX márkanév magában foglalja az összes automatizált hegesztési- és vágási- megoldásunkat. Moduláris tervezésünek köszönhetően a QIROX rendszerek tökéletesen illeszkednek a gyártási igényeihez. A rendszer tartalmazza a robottechnológiát, pozícionáló eszközöket, biztonságtechnológiát, szoftvert, érzékelőket és az interfészt a folyamat technológiájához egészen a hegesztő áramforrásig, amely a kiegészítők és szolgáltatások széles skálájával egészülnek ki.

A QIROX robotrendszerek előnyei:

  • Moduláris kialakítás a testreszabott rendszerekhez, amelyek tökéletesen alkalmazkodnak az egyedi gyártási igényekhez.
  • Magasabb dinamika és tömegcsökkentés egy karcsúbb terméktervezésnek köszönhetően, lekerekített ergonómiai formákkal.
  • Magas tengelysebességek a ciklusidő csökkentéséhez.
  • Opcionális hetedik tengely a munkatér növeléséhez és a hegesztőpisztoly optimális pozícionálásához.
  • Ismételhetőség, hosszú élettartam és karbantartási időközök.

CLOOS QIROX kompakt cella

A QIROX kompakt cella egy tökéletesen összehangolt, hegesztésre kész rendszer. A cella két hegesztő munkaállomásból áll, hogy még hatékonyabb időkihasználtsággal üzemeljen. Kialakítása konténer jellegű, targoncával szállítható vázalap-kialakítása van, olyan méretűre tervezett, hogy szétszerelés nélkül kamionnal is szállítható legyen. A robot és pozicionáló tengelyei tökéletes szinkronban működnek együtt, ami kiváló hegesztési eredményeket tesz lehetővé, csökkenti a termelésből kieső időt és jelentősen felgyorsítja az egész gyártási folyamatot.

A Qirox kompakt cella előnyei:

  • Kompakt: A robotcellákat könnyedén integrálhatja gyártási folyamataiba – a kompakt kialakítás megkönnyíti a szállítást és helyet takarít meg. Targonca segítségével könnyen áthelyezhetők a csarnokon belül az előre kialakított emelési pontoknak köszönhetően.
  • Plug & Weld: Profitáljon az egyszerűsített összeszerelhetőség és karbantartás nyújtotta előnyökből – kompakt celláinkat teljesen előre telepített állapotban hegesztésre készen szállítjuk.
  • Flexibilis: A kompakt cellák széleskörben felhasználhatók, továbbá moduláris kialakításuknak köszönhetően bármikor kiegészíthetők bővítményekkel.
  • Felhasználóbarát: Kényelmes, egyszerű, precíz és intuitív kezelhetőséget garantálunk.
  • Megbízható: Valódi német minőség – technológiai vezetőként egy kézből maximális teljesítményt kínálunk Önnek a már bizonyított CLOOS minőségben.

CLOOS kompakt rendszerek

A kompakt rendszer tökéletes megoldást jelent a kisebbtől egészen a közepesen nagy méretű munkadarabok (max.3000 mm, 250 -1000 kg) gazdaságos hegesztéséhez.

A QIROX kompakt rendszere tökéletesen összehangolt, hegesztésre kész rendszer. Két hegesztő munkaállomásból áll, míg az egyik állomásnál a robot munkadarabot hegeszt, ezzel egy időben a másik állomásnál a be- és kirakodás zajlik. A robot és a robotpozicionáló egy közös vázra van felszerelve, mely kiváló szerelhetőséget biztosít. Minden kompakt rendszer részét képezi egy QIROX hegesztőrobot a hozzá tartozó vezérléssel, QINEO hegesztő áramforrás, választható típusú munkadarab-pozicionáló, huzalelőtoló egység, ütközésvédelemmel ellátott hegesztőpisztoly és a pisztolytisztító berendezés, valamint egy komplett biztonsági csomag, mely garantálja a rendszer biztonságos kezelését.

CLOOS robotkarok

A QIROX rendszerek egyedülálló motor-, és ütközésvédelemmel rendelkeznek. Az új robotgeneráció talán legkiemelkedőbb tulajdonságai az ergonomikus formavilág és az opcionálisan elhelyezhető 7. tengely, amely lehetővé teszi a munkatér növelését és ennek következtében a hegesztőpisztoly megfelelő beállítását.

A CLOOS további piaci előnye, hogy kulcsrakész robotrendszereket kínál egy kézből, amellyel nagyban megkönnyíti és meggyorsítja a későbbi folyamatokat a telepítéstől kezdődően a robotrendszerek teljes élettartama alatt.

Mint vezető hegesztőrobot-gyártó cég, a CLOOS az évtizedek óta felhalmozódott tapasztalatát felhasználva folyamatosan fejleszti termékeit. Megoldást kínálunk bármilyen automatizált hegesztési és vágási feladatra. A QIROX rendszer a moduláris kialakításának köszönhetően lehetőséget biztosít a termelési igényekhez illeszkedő egyedi konfigurálásra.

A QIROX rendszer a robottechnológiát, szoftvereket, szenzorokat, biztonsági rendszereket, manipulátorokat, valamint a hegesztés- és vágástechnológiát is egyesíti magában.

CLOOS robotpozícionálók

A robotpozicionálók fő funkciója, hogy kiterjesszék a hasznos munkateret, illetve a munkadarab befogásakor növeljék a szabadságfokok számát. Ide sorolhatók a robotzsámolyok, valamint a különféle függőleges vagy vízszintes síkok mentén mozgó pályák, a fix és forgatható C-állványok, a portálos kivitelű rendszerek, a földhöz közeli sínpályás egységek. A robot pozicionálási módja a feladat jellegéhez igazodóan lehet álló vagy függesztett.

A munkatér és a szabadságfokok növelésével rugalmasabban végezhetők a robothegesztési munkák, ezáltal nagyobb méretű, illetve bonyolultabb munkadarabok is hegeszthetővé válnak. A munkaállomás-váltással az állásidők is minimalizálhatók.

A CLOOS robotpozicionálói a pozicionálás irányát tekintve 2 főcsoportra oszthatók. A robot álló, illetve függesztett pozícióban szerelhető fel. A robotpozicionálóknál a mozgatás módját tekintve beszélhetünk nem mozgatható változatokról (pl.: robotzsámoly, fix C-állvány), emelővel szerelt, forgatóval szerelt, valamint szekátoros mozgatású pozicionálókról és ezek kombinációiról.

CLOOS QIROX szenzorok

A QIROX® rendszerünk automatizált hegesztéshez és vágáshoz kínált megoldásával a legkorszerűbb hegesztési technológiát integrálhatjuk hegesztési gyártásába. Érzékelőrendszerünk fő feladata a minőségellenőrzés biztosítása precíz hegesztési eljárásokkal.

Rendszerének rugalmassága növekszik a programozott útvonalak és a valós munkadarabok közötti toleranciák irányítása és kompenzálása révén. Négy, a területen már bizonyított CLOOS érzékelő áll rendelkezésre a legkülönbözőbb anyagok és alkalmazások számára; ezek az érzékelők intelligens vezérlésük és irányításuk révén tovább javíthatják az automatizált hegesztést. Az optimalizált munkafolyamat minimalizálja a javítási munkákat, így hatékonyabban és kiváló minőségben tud termelni.