CLOOS QINEO ArcBoT kollaboratív hegesztőrobot

Az optimális ember-robot együttműködés: lépjen be egyszerűen az automatizált hegesztés világába.

Ismerje meg a CLOOS QINEO ArcBoT-ot működés közben!

CLOOS QINEO ArcBoT hegesztőrendszere egyszerű belépést kínál az automatizált hegesztés világába. A Kobot hegesztőrendszerrel kis méretű munkadarabokat is folyamatosan, kiváló minőségben, gazdaságosan hegeszthet. A csúcstechnológiás QINEO hegesztő áramforrás és a nagy pontosságú Kobot tökéletesen kiegészítik egymást. A dolgozók tehermentesítésén túl profitáljon a kiváló hegesztési eredményekből, különösen a monoton, ismétlődő feladatok esetén a gyártási minőség reprodukálhatóságának köszönhetően.

Minden tengelyen található nyomatékérzékelő lehetővé teszi a CLOOS QINEO ArcBoT precíz programozását és mozgatását. Az intuitív kezelés jelentősen növeli a munka hatékonyságát. A felhasználó egyedi beállításokat végezhet a felhasználóbarát érintőképernyős vezérlőn keresztül, speciálisan hegesztésre kifejlesztett makróval. Ezenkívül a lábkapcsolóval ellátott Freedrive opció és az intelligens biztonsági koncepció garantálja a KOBOT hegesztőrobot érzékeny és biztonságos irányítását.

Videó lejátszása

Nyomjon a lejátszás gombra a képen!

Automatizált hegesztés kis munkadarab méretektől kezdve. Speciális, felhasználóbarát, érintőképernyős felület, kifejezetten hegesztési célokra kifejlesztett makrók segítségével. Az ArcBoT-ot a tengelyeken elhelyezett nyomatékérzékelők segítségével pontosan programozhatja és mozgathatja. Az intuitív működés jelentősen növeli a munka hatékonyságát. A felhasználó egyéni beállításokat végezhet a felhasználóbarát, érintőképernyős kezelőpanelen a kifejezetten hegesztésre kifejlesztett makrók segítségével. Ezen felül a pedálos Freedrive-opció és az intelligens biztonsági elvek alkalmazása garantálják a Kobot biztonságos működtetését. További különlegessége a vészleállítást követő egyszerű újraindítás-funkció, melynek köszönhetően nem szükséges a robot feloldása és referenciapontra állítása sem.

Nincs szükség speciális előzetes ismeretekre. Nyomatékérzékelők minden robottengelyen. A 6 tengelyes Kobot 1300 mm-es munkatartománnyal és legfeljebb 10 kg-os teherbírással rendelkezik. A tengelyeken elhelyezett nyomatékérzékelők lehetővé teszik a hegesztőfelszerelés optimális súlymeghatározását. Ez az alapja a robottal való érintkezésekor történő precíz biztonsági lekapcsolásnak (ujjerő szenzor), valamint a robot programozás közbeni rendkívül érzékeny pozícionálásának. A Kobot-mechanika kiemelkedően robusztus kialakítású és optimális megoldást biztosít a hegesztés ipari alkalmazására.

Hegesztésre kész telepítés néhány óra alatt. Az ArcBoT hegesztőrendszer tartalmazza az összes hegesztéshez szükséges komponenst tökéletesen összehangolt és könnyen telepíthető formában. Automatikus huzalvisszahúzás a maximális munkavédelem érdekében. Az ArcBoT rendelkezik CE-megfelelősségi tanúsítvánnyal.

A “Ready to Weld” egy hegesztésre kész, kompakt csomag, ami lehetővé teszi a termelési folyamatokba való problémamentes integrációt. Az integrált biztonsági komponensek biztosítják a szükséges személyi védelmet. Ezen felül az opcionálisan megvásárolható, hegesztőasztalhoz csatolt, elektromosan mozgatható ívfényvédő ablak óvja a környezetet a hegesztés során keletkező UV sugárzástól.

Reprodukálható hegesztési eredmények a maximális hatékonyság érdekében. Rendkívül pontos leállítás a robottal való érintkezés estén. Egyszerű újraindítás vészleállítás után – a robotot nem kell feloldani és nem kell referenciapontra állítani. 

A hagyományos ipari robotoktól eltérően a kollaboratív robotok (kobotok) esetében nincs szükség védőkerítésre. Az ember és a gép kéz a kézben dolgozhat és kiegészítheti egymást. Az ember-robot együttműködésben használt robotokat úgy tervezték, hogy biztonságosan dolgozhassanak az emberek közelében. A mind a hat csuklóban jelen lévő nyomatékérzékelők szinte azonnali kiértékelésének köszönhetően a robot biztonságosan megáll az emberrel való érintkezés után.

A TÜV SÜD az érvényes szabványok és előírások, többek között az ISO 13849-1, ISO 10218-1 és ISO/TS15066 szabványok szerint tesztelte és független módon megerősítette kobotjaink biztonságosságát. Ez azt jelenti, hogy robotjaink használata során a gépekről szóló irányelvnek (2006/42/EK) való megfelelés követelményei korlátozás nélkül teljesülnek.

CLOOS QINEO StarT

CLOOS QINEO StarT hegesztő áramforrás az első lépcsőfok a modern hegesztéstechnológia világába. Az optimális teljesítmény/ár aránynak köszönhetően bármi­lyen munkadarabot gazdaságosan hegeszt. A Qineo StarT szíve a CLOOS által továbbfejlesztett primer- inverter, ami magas ciklusfrekvencián üzemel. Ez még jobb ívszabályozást tesz lehetővé a kiváló hegesztési eredmények érdekében.

Alapesetben a CLOOS QINEO ArcBoT-ot a CLOOS StarT prémium típusú hegesztő áramforrásával konfiguráljuk. Lenyűgöző a QINEO StarT egyszerű, gyors és intuitív működése. Élvezze a letisztult és kényelmes kezelés előnyeit, melyeket egyedi igé­nyeihez igazíthat. A QINEO StarT emellett kiváló minőségű alkatrészekkel és strapabíró kialakítással jellemezhető. Garantáljuk Önnek a maximális teljesítményt CLOOS minőségben.