CLOOS QINEO ARCBOT – KOBOT HEGESZTŐRENDSZER – AZ IDEÁLIS EMBER-ROBOT EGYÜTTMŰKÖDÉS

Az ipari vállalatok számára minden ágazatban egyre nagyobb kihívást jelent a tapasztalt kézi hegesztők pótlása. A szakképzett munkaerő hiánya és az emelkedő bérköltségek ezt még inkább megnehezítik. Ugyanakkor a minőséggel, rugalmassággal és hatékonysággal szemben támasztott követelmények pedig folyamatosan növekednek. A versenyképesség biztosításához új megoldásokra van szükség.

A CLOOS QINEO ArcBoT – kobot hegesztőrendszer egyszerű belépést kínál az automatizált hegesztés világába. Segítségével a felhasználók már a kis sorozatban gyártandó termékeket is gazdaságosan és egyenletesen magas minőségben hegeszthetik. A csúcstechnológiás QINEO hegesztő áramforrás és a nagy pontosságú kobot tökéletesen kiegészítik egymást.

A kobot hegesztőrendszert azonnal munkára fogható csomagban szállítják, ami biztosítja a problémamentes integrációt a meglévő gyártási folyamatokba. A minden tengelybe beépített nyomatékérzékelők lehetővé teszik a kobot pontos programozását és mozgatását. Az intuitív kezelés jelentősen növeli a munka hatékonyságát. A felhasználó egyedi beállításokat végezhet a felhasználóbarát érintőképernyős kezelőpanelen, a kifejezetten a hegesztéshez kifejlesztett makrók segítségével. Ezenkívül a pedálos kapcsolóval kiegészített Freedrive opció és további intelligens biztonsági megoldások garantálják a kobot érzékeny és biztonságos vezérlését. További különlegesség a vészleállást követő egyszerű újraindítás, mivel nincs szükség a robot időigényes feloldására vagy referencia pontra állítására.

Amellett, hogy csökkenti a munkavállalók munkaterheltségét – különösen a monoton, ismétlődő feladatok esetén – a felhasználók sokat profitálhatnak a kiváló hegesztési eredményekből és élvezhetik az egyenletes, reprodukálható minőség kínálta előnyöket. Az integrált biztonsági komponensek gondoskodnak a szükséges személyi védelemről. A QINEO ArcBoT opcionálisan felszerelhető egy hegesztőpisztolyba integrált hegesztési füstelszívó rendszerrel, mely esetén nincs szükség külső elszívásra.

A CLOOS számos újítást kínál a felhasználók számára, amelyekkel még a kis sorozatszámú munkadarabok is gazdaságosan hegeszthetők. Legyen szó az új QINEO ArcBoT-ról, a QIROX kompakt robotcellákról, a QIROX RoboScan automatikus programozó rendszerről vagy a RoboPlan offline programozó szoftverről – a CLOOS minden támogatást megad ügyfeleinek abban, hogy megtalálják egyéni megoldásukat a kis sorozatú hegesztés kihívásaira.