KEMPER elszívórendszerek

A nagy mennyiségű füst és por veszélyezteti a munkavállalók egészségét (és nem utolsósorban a gépek hosszú élettartamát) az olyan munkafolyamatokban, mint a lézer-, a plazma- és a lángvágás, valamint a kézi és robotizált hegesztés. Ezért minden folyamat során elengedhetetlen a hatékony elszívási technológia, amely megfelel a gyártók és a felhasználók magas követelményeinek. A KEMPER olyan átfogó portfóliót kínál, amely elengedhetetlen a kézi és az automata hegesztő- és vágórendszerek hatékony és szabályos működtetéséhez. Megbízható OEM partnerként kiváló minőségű elszívó- és szűrőtechnológiát biztosítunk a plazma-, lézer- vagy robotgyártók különféle igényeihez. A levédetett szűrő- és szűrőtisztítási technológiának köszönhetően a KEMPER piacvezetővé vált a hegesztésifüst elszívás és szűrés területén. A 99,97%-os leválasztási foknak köszönhetően az elszívott, szűrt levegő visszavezethető a gyártócsarnok légterébe, melynek köszönhetően a téli időszakban elkerülhetők az extrém fűtési költségek. A konkurens márkákkal szemben a KEMPER elszívó és szűrő berendezések rendkívül halkan üzemelnek és kiemelkedően energiahatékony működést biztosítanak. Az ipar 4.0 KEMPER Connect Portalnak köszönhetően akár egy okostelefonon keresztül is nyomon követheti az elszívók működési adatait.

– A szennyezett levegő beszívása egy csővezetéken keresztül történik

– A por leválasztására a szűrőközeg felületén kerül sor

– A szűrő automatikus tisztítását szükség szerint sűrített levegő végzi

– A leválasztott por a portartályba kerül

– Az intelligens vezérlőrendszer alkotja a KEMPER elszívó- és szűrőrendszerek alapját

– Az összes funkció intuitív módon vezérelhető a kezelőpanel segítségével

– Különféle érzékelőkkel ellátott diagnosztikai rendszer figyeli a megfelelő működést

– A vezérlő elemzési funkciója folyamatosan a körülményeknek megfelelően szabályozza az üzemi paramétereket

– 16 A CEE csatlakozóval rendelkezik

– Potenciálmentes érintkezők külső be- és kikapcsolási jel fogadására

– A második, külső kezelőpult lehetővé teszi a távvezérlést

– Kizárólag kiváló minőségű, tesztelt és tanúsított szűrők és szűrőközegek

– KemTex felületi szűrés, ePTFE membránszűrő laminált PTFE réteggel

– Kiváló tisztíthatóság és hosszú élettartam

– További kiváló minőségű szűrők és szűrőközegek állnak rendelkezésre, az alkalmazástól függően

– A felületi szűrés lehetővé teszi a használt szűrőbetétek hatékony tisztítását

– Tisztítás sűrített levegővel a rendszer működése közben.

– A letisztított por egy mobil porgyűjtőbe hullik

– A tartály automatikus leengedése után a port probléma nélkül el lehet távolítani

KEMPER szűrőtechnológia

Rendkívül hosszú élettartam a laminált membránrétegnek köszönhetően.

Felületi szűrés:
Ideális hegesztéshez és vágáshoz:

Az AWS (American Welding Society) részecskeeloszlási tesztje alapján:

Szívóteljesítmény-szabályozás

Energia- és költségmegtakarítás az automatikus szívóteljesítmény-szabályozás révén

– A teljesítményszabályozás biztosítja, hogy csak annyi levegő kerül elszívásra, amennyi szükséges. A nagyon alacsony áramlási ellenállású új szűrőpatronokat nem károsítja az erős térfogatáram. Például: A térfogatáram felére csökkenése a szűrő élettartamát négyszeresére növeli

– A növekvő szűrőellenállással az elszívási teljesítmény automatikusan állandó szinten marad. Ez kényelmes megoldást jelent, és konzisztensen biztosítja a veszélyes anyagok hatékony elszívását.

– A rendszer egy frekvenciaváltó segítségével a motor fordulatszámát és így a teljesítményfelvételét az aktuális igényekhez igazítja

– Az elszívóberendezésnek ritkán van szüksége a maximális motorteljesítményre. A frekvenciaváltóval felszerelt berendezés ezért az üzemidejének nagy részében nem fogyaszt felesleges energiát.

– A motor lassú beindítása kíméli az alkatrészeket. Az élettartam nő, a karbantartási költségek csökkennek.

– A ventilátor zajkibocsátása jelentősen csökken, és javul a munkavállalók védelme

– A teljesítményfelvétel aránytalan csökkentése mellett a frekvenciaváltó figyelembe veszi a motorok egyedi jellemzőit, és ennek megfelelően alkalmazkodik. Ez növeli a hatékonyságot és további 3-4%-kal csökkenti az energiafogyasztást.

– Frekvenciaváltó használata esetén az áramfelvétel nem megy a motor névleges árama fölé.

– A csökkentett szén-dioxid-kibocsátás a környezetet is óvja. Állami támogatások vagy kedvezményes hitelek vehetők igénybe a támogatási programok révén.

Ha például a motor fordulatszáma 20 %-al csökken, akkor a teljesítmény-felvétel, és ezáltal az energiafogyasztás aránytalanul, kb. 50 %-al lesz alacsonyabb.

KEMPER Connect Portal - IPAR 4.0

Elszívórendszerek „Internet of Things” technológiával

Az elszívó- és szűrőrendszerek különféle érzékelőkkel és digitális egységekkel vannak ellátva. A rendszerek így integrálhatók a felhőalapú KEMPER Connect vezérlőportálba. A portál mobil rádiós kapcsolaton keresztül összekapcsolja az elszívórendszereket, a csarnokszellőztető rendszereket és az egyéb eszközöket. A különböző irányítópultokon valós időben kaphat áttekintést a releváns folyamatadatokról. Az elszívórendszerekből fontos információk nyerhetők ki, például a motor hőmérséklete, a nyomáskülönbség, a motorteljesítmény, az üzemórák száma és az állapotjelentések.

ELŐNYÖK ÉS JELLEMZŐK GYORS ÁTTEKINTÉSE • Autonóm hálózat mobiltechnológiával • A valós idejű folyamatadatok áttekintése a felhőben • A berendezések optimális irányítása és vezérlése, helytől függetlenül • Egyszerű távdiagnosztika PC-n, táblagépen vagy okostelefonon keresztül • A szűrőberendezés csökkentett állásideje a megelőző karbantartás révén (prediktív karbantartás) • Gép-gép közötti kommunikáció • Szabályalapú funkciók az elszívástechnológia automatizálásához • Flottakezelés • Gyártósemleges hálózat

MEGOLDÁSAINK

Tekintse meg a KEMPER elszívórendszereit