CLOOS QINEO ArcBoT kollaboratív hegesztőrobot

Az optimális ember-robot együttműködés: lépjen be egyszerűen az automatizált hegesztés világába.

Nézze meg a CLOOS QINEO ArcBoT működését közelebbről

A CLOOS QINEO ArcBoT hegesztőrendszere egyszerű belépést kínál az automatizált hegesztés világába. A Kobot hegesztőrendszerrel kis méretű munkadarabokat is folyamatosan, kiváló minőségben, gazdaságosan hegeszthet. A csúcstechnológiás QINEO hegesztő áramforrás és a nagy pontosságú Kobot tökéletesen kiegészítik egymást. A dolgozók tehermentesítésén túl profitáljon a kiváló hegesztési eredményekből, különösen a monoton, ismétlődő feladatok esetén a gyártási minőség reprodukálhatóságának köszönhetően.

Minden tengelyen található nyomatékérzékelő lehetővé teszi a CLOOS QINEO ArcBoT precíz programozását és mozgatását. Az intuitív kezelés jelentősen növeli a munka hatékonyságát. A felhasználó egyedi beállításokat végezhet a felhasználóbarát érintőképernyős vezérlőn keresztül, speciálisan hegesztésre kifejlesztett makróval. Ezenkívül a lábkapcsolóval ellátott Freedrive opció és az intelligens biztonsági koncepció garantálja a KOBOT hegesztőrobot érzékeny és biztonságos irányítását.

Szeretné megismerni a CLOOS ArcBot működését testközelből? Szeretne megtérülési számolásokat végezni? Kérjük adja meg az alábbi adatokat és kollégáink felkeresik Önt.

Automatizált hegesztés kis munkadarab méretektől kezdve.

Nincs szükség speciális előzetes ismeretekre.

Hegesztésre kész telepítés néhány óra alatt.

Reprodukálható hegesztési eredmények a maximális hatékonyság érdekében.

Rövid megtérülési idő.

Kompakt méretei miatt, könnyű beépítés és sokrétű felhasználhatóság jellemzi.

Pontos, intuitív és biztonságos

Az ArcBoT-ot a tengelyeken elhelyezett nyomatékérzékelők segítségével pontosan programozhatja és mozgathatja. Az intuitív működés jelentősen növeli a munka hatékonyságát. A felhasználó egyéni beállításokat végezhet a felhasználóbarát, érintőképernyős kezelőpanelen a kifejezetten hegesztésre kifejlesztett makrók segítségével. Ezen felül a pedálos Freedrive-opció és az intelligens biztonsági elvek alkalmazása garantálják a Kobot biztonságos működtetését. További különlegessége a vészleállítást követő egyszerű újraindítás-funkció, melynek köszönhetően nem szükséges a robot feloldása és referenciapontra állítása sem.

Legmagasabb szintű precizitás

Nyomatékérzékelők minden robottengelyen

Intuitív programozás

Speciális, felhasználóbarát, érintőképernyős felület, kifejezetten hegesztési célokra kifejlesztett makrók segítségével

Érzékeny és biztonságos vezérlés

Pedálos kapcsoló Freedrive üzemmódhoz

Ujjerő érzékelés

Rendkívül pontos leállítás a robottal való érintkezés estén

Egyszerű újraindítás vészleállítás után

A robotot nem kell feloldani és nem kell referenciapontra állni

CE-megfelelőség

Automatikus huzalvisszahúzás a maximális munkavédelem érdekében

“Ready to Weld” komplett csomag

Az ArcBoT hegesztőrendszer tartalmazza az összes hegesztéshez szükséges komponenst tökéletesen összehangolt és könnyen telepíthető formában.
A “Ready to Weld” egy hegesztésre kész, kompakt csomag, ami lehetővé teszi a termelési folyamatokba való problémamentes integrációt.
Az integrált biztonsági komponensek biztosítják a szükséges személyi védelmet. Ezen felül az opcionálisan megvásárolható, hegesztőasztalhoz csatolt, elektromosan mozgatható ívfényvédő ablak óvja a környezetet a hegesztés során keletkező UV sugárzástól.

CLOOS QINEO ArcBoT – precíz és robusztus

A 6 tengelyes Kobot 1300 mm-es munkatartománnyal és legfeljebb 10 kg-os teherbírással rendelkezik. A tengelyeken elhelyezett nyomatékérzékelők lehetővé teszik a hegesztőfelszerelés optimális súlymeghatározását. Ez az alapja a robottal való érintkezésekor történő precíz biztonsági lekapcsolásnak (ujjerő szenzor), valamint a robot programozás közbeni rendkívül érzékeny pozícionálásának. A Kobot-mechanika kiemelkedően robusztus kialakítású és optimális megoldást biztosít a hegesztés ipari alkalmazására.

Biztonságtechnika

A hagyományos ipari robotoktól eltérően a kollaboratív robotok (kobotok) esetében nincs szükség védőkerítésre. Az ember és a gép kéz a kézben dolgozhat és kiegészítheti egymást. Az ember-robot együttműködésben használt robotokat úgy tervezték, hogy biztonságosan dolgozhassanak az emberek közelében. A mind a hat csuklóban jelen lévő nyomatékérzékelők szinte azonnali kiértékelésének köszönhetően a robot biztonságosan megáll az emberrel való érintkezés után.

A TÜV SÜD az érvényes szabványok és előírások, többek között az ISO 13849-1, ISO 10218-1 és ISO/TS15066 szabványok szerint tesztelte és független módon megerősítette kobotjaink biztonságosságát. Ez azt jelenti, hogy robotjaink használata során a gépekről szóló irányelvnek (2006/42/EK) való megfelelés követelményei korlátozás nélkül teljesülnek.

 • EN ISO 102018-1:2011
 • EN ISO 12100:2010
 • EN 60204-1:2006/A1:2009
 • EN 61000-6-2:2005
 • EN 61000-6-4:2007/A1:2012
 • EN 61000-3-2:2014
 • EN 61000-3-3:2013
 • IEC 61058-1:2010
 • IEC 61058-2:2010
 • IEC 61058-3:2010
 • IEC 61058-4:2010
 • IEC 61058-5-1:2007
 • IEC 61058-5-2:2016
 • ISO 13849-1:2015
 • IEC 62061:2005/AMD1:2012
 • IEC 62061:2005/AMD2:2015
 • ISO TS 15066:2016
 • IEC 61000-6-7:2014
 • IEC 61326-3-1:2017

CLOOS hegesztési eljárásváltozatok

A Cloos a már jól bevált, és az újító jellegű hegesztési eljárásváltozatok széles választékával megoldásokat kínál a hatékonyság és termelékenység növelésére. A már bevált MIG/MAG hegesztési eljárásokat is folyamatosan továbbfejlesztik, hogy megfeleljenek az egyre összetettebb követelményeknek. Az új eljárásokat, mint például a Tandem Weld-et, vagy a Laser Hybrid Weld-et a technológiai központjukban, gyakorlati körülmények mellett fejlesztették ki, és tesztelték.

QINEO StarT – Egyszerűen jobb hegesztés!

 CLOOS QINEO StarT hegesztő áramforrás az első lépcsőfok a modern hegesztéstechnológia világába. Az optimális teljesítmény/ár aránynak köszönhetően bármi­lyen munkadarabot gazdaságosan hegeszt. A Qineo StarT szíve a CLOOS által továbbfejlesztett primer- inverter, ami magas ciklusfrekvencián üzemel. Ez még jobb ívszabályozást tesz lehetővé a kiváló hegesztési eredmények érdekében.

Az ECO, Master és Prémium változatok modu­láris felépítésének köszönhetően az Ön egyedi igényeinek megfelelő hegesztő áramforrás konfigurálható. Lenyűgöző a QINEO StarT egyszerű, gyors és intuitív működése. Élvezze a letisztult és kényelmes kezelés előnyeit, melyeket egyedi igé­nyeihez igazíthat. A QINEO StarT emellett kiváló minőségű alkatrészekkel és strapabíró kialakítással jellemezhető. Garantáljuk Önnek a maximális teljesítményt CLOOS minőségben.